Ако сте ходили в Турция, със сигурност сте срещали уличните продавачи на сладолед. Един от най-вкусните сладоледи в цял свят. На пръв поглед малките колички не са нищо особено, но сладкото изкушение и страхотно. Доста често обаче се появява сериозен проблем преди да го опиташ. Не е достатъчно само да си платиш и да получиш фунийка сладолед. Трябва малко търпение...

Българската красавица от националния отбор по художествена гимнастика Катрин Тасева се впусна в приключение преди да изяде един едничък сладолед. Катя вече е в Ташкент (Узбекистан), където ще участва на Световната купа. Тя пътува заедно с Боряна Калейн и ансамбъл жени.

На летището в Истанбул обаче започна играта...

Местен продавач разсмя от сърце момичетата. С отиграни движения сладоледаджията подава на Катрин фунийката и когато всичко изглежда наред, в ръката й остана само празна фунийка, а пълната бе отново в ръцете му. Втори, трети, четвърти опит... Катя да си вземе сладоледа, но уви, остава с празни ръце. Накрая Тасева взе фунийката, а майсторът с дълга шпатула опита да добави още малко сладолед. При залепването с шпатулата и вдигането... сладоледът отново попадна в неговите ръце.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

ВИЖТЕ ПОДОБНИ НОМЕРА СЪС СЛАДОЛЕД