Новата звезда на Барселона Ансу Фати завладя феновете с прекрасните си изяви. За 16-годишния талант постоянно излизат любопитни новини,  свързани не само с него, но и със семейството му.

Радио „Копе” разкри, че Бори, бащата на момчето, имал много интересна история при пристигането си от Африка в Португалия. Той първо искал да се установи там, но чул, че в испанското градче Мариналеда кметът е комунист и помагал на имигрантите. Бори и жена му веднага потеглили за селището, намиращо се в областта Андалусия. Мълвата се оказала истина. Кметът Хуан Мануел Санчес Гордийо наистина изповядвал комунистическата идея и се грижел за бедните. Той постоянно бил преизбиран от жителите на града – от 1979 година до днес. А с брадата си приличал на кубинския лидер Фидел Кастро.

„Когато Бори Фати пристигна, той беше в много лошо състояние, с фалшиви документи, защото беше измамен. Успях да му извадя редовни и му намерих работа. После дойде и синът му Ансу и когато започна да играе, талантът му се прояви ослепително. Реал го искаше, Севиля го взе, след това отиде в Барса. Сега се надявам той да сподели милионите, които ще спечели, с други нуждаещи се”, твърди комунистът Гордийо.