Актьорът Александър Сано, изиграл ролята на Косъма в хитовия сериал "Под прикритие", заяви, че за България "Златната топка" на Христо Стоичков е равносилна на спечелването на "Оскар" в киното. Той гостува в Подкаста Код Спорт с водещи Красимир Минев и Владимир Памуков, където за първи път разкри любопитни подробности за личния си живот и своята кариера. 

„Имаме изключително щастие Христо Стоичков да се е родил в нашата държава. След като той взе „Златната топка“, не можех да повярвам, че световният ред е допуснал тя да отиде в един българин. От моята гледна точка, това е Оскарът“, каза Сано при гостуването си в Код Спорт.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Актьорът разказа и много интересни истории от кухнята на телевизионното риалити „Къртицата“, където бе заедно с емблематичния футболист и актьор от близкото минало – Вини Джоунс. 

„Ерик Кантона също направи кратка, но много успешна кариера в киното, но аз му симпатизирам по много други причини. Да накараш англичани да говорят за французин като за Бог, означава, че ти си минимум гений“, коментира още Сано.

Той говори открито за някои от най-големите трудности, през които е преминал, върна се към най-паметните си екранни превъплъщения и направи шокиращо разкритие за трудното решение да подкрепи доведения си син Иво Карамански да спре с тениса, въпреки че бе определян за един от най-големите родни таланти в този спорт.