Най-голямото парче от новогодишната баница се падна на президента на БФС Борислав Михайлов. Босът изтегли късмета „Мирна година”. Напълно нормално, след като през 2009-а не спряха да го атакуват и да искат да го свалят от власт. Като президент Боби раздаде парчетата сред своите подчинени, за да не отидат в чужди хора, но не се падна нищо хубаво на БФС.

Тъй като все още няма съдийска комисия Боби Михайлов изтегли късмет и за бъдещия шеф на родните рефери „Всички лоши недоразумения ще отстраняваш ти с умение”. На масата настана смях, след като Боби се изцепи: „Ами те всички съдии са едно голямо недоразумение, по-добре да караме без тях.”

Дойде ред и на „Титан”-а Димитър Борисов. Случайно или не, на него му се паднаха „Парите”. Ех, ако имаше малко повече парички в ЦСКА, всичко щеше да е прекрасно. Толкова много задължения през 2009 година, края им не се виждаше. Та останаха и за 2010-а. Борисов се засмя и подхвърли: „Спокойно, след 7 години ще продадем най-после Данчо Тодоров и от него ще закърпим бюджета.”

До Борисов седеше мустакатият Тодор Батков. Босът на Левски изтегли „Трансфер в чужбина”. Баницата обаче не уточни дали става въпрос за реална продажба на футболисти или новата година или тя отново ще бъде повторение на миналата - Казански афери, пъувания до Украйна и т.н.

За втора поредна година на Литекс се падна късмет „Титла”. Този път Гриша Ганчев нарочно бе понаместил късметите в баницата и точно при него отиде най-желания. Босът на ловчанлии си бе свършил работата още преди баницата да бъде сложена да се пече. Отработени действия, както преди футболен мач. 

„Нов президент” изтеглиха в Ботев. За втора поредна година феновете на пловдивския клуб се надяват да избягат от сянката на Димитър Христолов и затова помолиха Дядо Коледа да умножи късмета им по 100. Та дай Боже най-после да се сбъдне.

На няколко километра от веселбата на ултрасите на Ботев, колегите им от Локомотив дръпнаха от баницата „Спасение”. „Смърфовете” ще трябва да поработят с новия президент Коко Динев, за да останат в „А” група.

Славия и Берое си размениха късметите, след като първоначално на „белите” се падна „Нов спонсор”, а на старозагорци „Пълни трибуни”.

Късметът „Жена” се падна на Миньор (Перник). Феновете си пожелаха Галя Топалова на работа в клуба. Бившата шефка на Локо (Пловдив) се спаси от привържениците на „Лаута”, но в Перник е желана и обичана.

„Нова прическа” се падна на Черно море. Феновете не спират да се подиграват на треньора Велизар Попов, който няколко пъти се обиди, че се занимават с начина му на обличане и фризурата му.

Накрая остана едно малко парченце, което бе за българския фен. Той така и не видя нищо хубаво по родните терени през 2009 година. „Оптимизъм” изтегли запалянкото и си пожела успешна 2010-а за родния ни футбол./БЛИЦ