Тя изживя всяка една емоция от епичния финал на US Open между Рафаел Надал и Даниил Медведев, а камерите много често се спираха на нея. Но не само, защото е красива или е в ложата на един от най-великите в света, а защото много рядко е под светлините на прожекторите.

Световният №2 имаше пълен контрол срещу Медведев в Ню Йорк и поведе с 2-0 сета и брейк в третата част, но само за да види как опонентът му „възкръсва“ от нищото. В решителния пети сет победителят оцеля в критичен втори гейм, в който изглеждаше в безизходица, преди да промени отново съотношението на силите и да наложи волята си. Целият този сценарии пък накара не само феновете, но и Мария Франсиска Перейо да се развълнуват.

И докато за половинките на много от тенис звездите се знае много, то за тази на Рафаел Надал – почти нищо.

Перейо има висше образование, свързано с бизнес. Родена е през 1988 година, а родителите ѝ са Бернарт Перейо и Мария Паскуал. Двамата с Надал излизат от 2005 година, но се познават от преди това. Медиите за първи път научават за двойката чак през 2008 година, като списание People е сред първите издания, което пише за Рафа и приятелката му, след като двамата са снимани на плаж.

„Той винаги е казвал, че е сам, защото всичко това беше добре пазена тайна. Предполагам, че сега много момичета ще са разочаровани“, казва Тони Надал, когато за първи път се разбира за Мария Франсиска.

Баща на Хиска, както я наричат близките й, е механик, а майка й Мария работи в общината в Манакор. Запознава ги сестрата на Рафа. По това време Хиска завършва бакалавърска степен в университета в Палма де Майорка и започва работа в компанията Endesa. По-късно се прехвърля в Mapfre, а след това завърши образование и в Лондон.

С какво се занимава Хиска?

Както вероятно феновете са забелязали, тя много рядко е в ложата на Рафа. Работи в тенис академията на Матадора и е директор на отдела „Стратегия и връзки с обществеността“ към благотворителната фондация на носителя на 19 титли от Големия шлем.

„Предпочитам да не говоря много за отношенията си с него. Просто не обичам да говоря за тези неща. Това е начинът, по който правим нещата с Рафа“, казва Хиска пред The Telegraph през 2011 година в едно от много редките си интервюта.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Когато той се състезава, се нуждае от пространство. Не ми харесва идеята да се мотая на около и да се съобразявам с нуждите му. Така има риск да спрем да се разбираме“.

Време за семейство?

Другите от Голямата тройка – Новак Джокович и Роджър Федерер, вече имат деца. Рафаел Надал обаче е на мнение, че този момент от живота трябва да настъпва едва след края на професионалната кариера.

„С удоволствие бих имал деца – момчета, момичета. Аз съм семеен човек, който обича децата. Но реалността е, че годините си минават, а искам да започна да правя всичко това, когато спортната ми кариера свърши. Мисля, че най-важното са грижите за децата. Не знам дали целогодишните пътувания, когато си родител са полезни“.

Има ли Мария Франсиска Перейо профил в социалните мрежи?

Няма регистрация нито в Twitter, нито в Instagram, Facebook или друга социална мрежа. Самата тя обяснява, че не иска да бъде част от този свят и смята, че и Надал не би избрал жена, която би искала. Все пак в Instagram има профил на Хиска, направен от фенове...

Сватбата

Роджър Федерер, Кристиано Роналдо, Енрике Иглесиас и други известни личности ще присъстват на сватбената церемония на Рафаел Надал и годеницата му Мария Франсиска Перейо. Според essentiallysports.com тържеството ще се проведе на 19 октомври близо до Майорка.

В своя пресконференция на US Open Роджър Федерер обаче разкри пред швейцарските медии, че е грешна информацията, която твърдеше, че Маестрото и съпругата му Мирка са поканени на сватбата на големия му съперник Рафаел Надал.

„Трябва да разберете, че не може да вярвате на всичко, което се появява в медиите. Не знам за подобно нещо. Освен това имам планове за уикенда преди турнира в Базел.“

Сватбата на 18-кратния шампион от Големия шлем и Мария Франсиска предизвиква голям интерес от страна на медиите, тъй като испанецът пази в тайна почти всичко около церемонията. Според Blick мястото, което двамата бъдещи младоженци са избрали, е „La Fortaleza“ – един от най-скъпите имоти в Майорка, намиращ се в северната част на острова и струващ окоро 137 милиона швейцарски франка.

Двамата очакват около 500 гости, сред които ще бъдат още баскетболистът Пау Гасол, испанският треньор по футбол Жулен Лопетеги, Карлос Моя, Фернандо Вердаско и Фелисиано Лопес.

Според изданието Надал е избрал това място, за да се предпази от медийно внимание. Имотът, в който ще се проведе церемонията, е достижим само по един частен път.
TennisKafe.com