Красивата испанска актриса Иба Абук потвърди, че не вече не живее със съпруга си Ашраф Хакими, с който имат двама сина, още преди обвиненията срещу него в изнасилване на 24-годишна жена в апартамента им в Париж. Футболистът на ПСЖ е разследван от френските власти след инцидента, който се случи на 25 февруари.

Жертвата се яви в парижкото полицейско управление в края на февруари и обясни, че Хакими я целунал по устата в къщата си, вдигнал дрехите ѝ и целунал гърдите ѝ. Освен това той проникнал в нея с пръст въпреки протестите ѝ. В резултат на това прокурорът повдигна обвинения срещу мароканеца. Хакими отрече обвиненията чрез своя адвокат Фани Колин, а Абук сподели в Instagram, че двамата са в процес на развод и определи обвиненията като "позор".

"Днес смятам за свой дълг да направя мнението си публично и да изясня дезинформацията, която витае наоколо. Факт е, че с бащата на децата ми взехме решението преди време, след дълго обмисляне, да прекратим връзката си, много преди събитията, за които бях замесен в медиите и за които не знам. Без да ме питате, ще кажа, че винаги съм на страната на жертвите и поради сериозността на обвиненията мога само да вярвам в добрата работа на съдебните власти“, заяви Иба Абук.

„Кой би си помислил, че след решението да се разделим и вече да не живеем заедно, в допълнение към обичайната болка от раздялата и тъгата от провала на семейния проект, аз също бих искал този срам да бъде изяснен. Имах нужда от време, за да преживея този шок", допълва жената на мароканеца.