На 1 януари 2016 година родните ВИП-ове узнаха късмета си благодарение на късметчетата в баницата, а на мястото на събитието бе и БЛИЦ. Тогава ние видяхме какво си изтеглиха Благо (Георгиев), Валери (Божинов), Ники (Михайлов), Боби Михайлов и Ивайло Петев, а сега е време да проверим какво от изтеглените късмети се сбъдна.

Благо бе със своята половинка Есмер, която изтегли "Тази година булка, догодина - люлка". Мина не мина известно време и това се сбъдна. Джизъса и неговата съпруга се сдобиха със син, който носи името Елай.

Паричката пък се падна в Благой Георгиев. Той напусна Рубин и подписа с друг руски клуб - Оренбург. Вероятно заплащането не е по-голямо, но многобройните почивки на екзотични места и безбройните подаръци към Есмер показват, че Георгиев не може да се оплаче от лоша финансова година.

Следващият по ред бе Валери Божинов, който изтегли "Нова работа". Късметът му не се сбъдна и той все така продължава да носи екипа на сръбския Партизан. Повелителят на малките котета обаче е любимец на местните фенове и дори може да бъде щастлив, че късметът от баницата остана несбъднат. Валери може да бъде спокоен, че след като спре с футбола, ще може да си намери нова работа - дресьор на малки котета.

Вратарят Николай Михайлов си изтегли "мързел". Това се сбъдна в първите 8 месеца от годината, в които синът на Боби Михайлов бе без отбор и активно мързелуваше. Чак през август той подписа договор с бившия си клуб - турския Мерсин.

Шефът на родния футбол Борислав Михайлов, който се присъедини по-късно към компанията, изтегли два късмета - "Здраве" и "Пътуване в чужбина". Боби се отърва от стомашните проблеми, а пътуванията му в чужбина са често явление - къде служебни, къде лични. Даже сега за Нова година отново е зад граница - на приказно място заедно с жена си Мария Петрова.

Последен късмет си изтегли Ивайло Петев. На специалиста се падна "Печалба". Да, Петев не спечели много от мачовете на националния отбор през 2016 година, но предвид положението на България може да се каже, че поемането на Динамо (Загреб) си е чиста печалба за него. Всъщност, това си беше неговата мечта -да застане начело на чуждестранен клуб.