Трифон Иванов и Йордан Лечков, са били на дискотека до 6,30 сутринта в деня на великата победа с 3:2 над Германия на 7 юни 1995. Това призна настоящият вицепрезидент на БФС в ефира на bTV.

"Моето желание е да запомним Трифон като усмихнат и духовит човек. Затова искам да се върна към няколко приятни мига с него. Малцина знаят, но 12 часа преди великата победа над Германия през 1995 година заедно с Туньо бяхме на дискотека. Аз съм нощна птица, той също, волни души. Другите колеги си бяха режимлии, ние - не. Просто това, което ние направихме, си го позволява само някой, който знае какво може. Вечерта излязохме и победихме Германия, това бе най-важното", върна се назад в годините Лечков.

"Ще ви разкажа и още един весел момент с него. Беше около 90-а година в Сливен. Посягам с глава за една топка, Трифон ми прави задна ножица и ме рита. Падам в нокаут и дават дузпа за нас. Засилвам се да я бия, а той ми вика: "Даче, недей бе, бате, ще я изтървеш". И наистина я изтървах.

Така ще го запомня - като духовит човек. Жалко, че си отиде толкова млад. Хубаво е все пак, че на толкова много места почетоха паметта му, което още веднъж доказва колко признат и уважаван бе и като играч, и като личност”, добави Данчо.