На 1 юли 2017 г. светска новина №1 в целия свят се оказва сватбата на наследниците на двама руски олигарси. Уговорен брак, както се оказва по-късно, в който главните герои са не младоженците Лолита Османова (б.р. - считана за новата любов на Григор Димитров) и Гаспар Авдолян, а бащите им – Елдар Османов и Алберт Авдолян. 

Сватба

Към олтара в „Долби Тиътър” (да, същото място, където се връчват „Оскарите”) тежко-тежко пристъпва булката. И няма как да е иначе, защото 50-килограмото творение на ливанския дизайнер Зухаир Мурад, е с огромен шлейф. Цената само на роклята е 500 000 долара, а още по-скъпа е короната върху главата на Лолита. Поне половин милион струва и украсата от цветя в залата. Всъщност тържеството е подготвяно цяла година, а 6 месеца преди него гостите получават уникални покани – кожени куфарчета, в които ги очаква екран с видеоoбръщение от 24-годишата тогава Лолита и Гаспар (29), малка статуетка „Оскар” и златна плочка с деня и мястото на събитието.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Сватбата с Гаспар през 2017 г.

По $ 70 000 хонорар получават водещите на церемонията Ксения Собчак и Андрей Малахов, а в тайна остават хонорарите на звездите на руската естрада, които забавляват празнуващите - Николай Басков, Светлана Лобода и Стас Михайлов. Черешката на тортата, разбира се, са изпълненията на Лейди Гага и Джейсън Деруло. За всичко това щедрите домакини се изръсват между $ 15 и 20 млн. Този династичен брак обаче оцелява само една година. Оказва се, че Елдар Османов е взел заем от 6 млрд. рубли (62 млн. евро) от своя сват, за да спаси енергийния си холдинг «Межрегионсоюзeнерго». Когато Алберт Авдолян разбира, че е загубил парите си безвъзвратно, а Османов е разследван за финансови измами, той кара сина си да се разведе с Лолита. Благодарение на телекомуникационния си бизнес 49-годишният Авдолян е натрупал $ 750 млн. и е в списъка на „Форбс” на 800-те най-богати хора в Русия. 

Детство 

Колко притежава Османов, никой не знае. Семейството му води изключително луксозен начин на живот, въпреки фалита на част от фирмите на Елдар. Произхождащият от селцето Бабугент в Кабардино-Балкария бизнесмен е женен вече 28 години за арменката Карина. Именно в столицата на северно-кавказката република – Налчик, е родена на 2 юли 1993 г. Лолита, която има и сестра Саломея. Въпреки голямата си разлика във възрастта, двете са много близки: „На галено казваме на сестричката ми Мика, или Мия. Тя е моята душа, най-хубавият дар от родителите ми”.

За своето детство Лола разказва, че било трудно, защото от 8-годишна тренира активно тенис. „Спортът възпита характер в мен – уверява в Инстаграм красавицата с огромни кафяви очи. – След като ме пратиха да тренирам в академия в Москва, 10 години никой не ме виждаше, освен родителите ми отвреме навреме. Никой професионален спорт няма да ви радва, щом тренирате три пъти на ден от 9 часа и имате само един почивен ден, в който родителите ви казват, че трябва да си стоите у дома, за да се възстановите за следващата седмица. Честно казано аз мразех тениса и спорта като цяло. Това са вечни плащания, полети, нерви, липса на сън”.

И продължава така драматичната си изповед: „Когато в 6 се приберете, не можете да си поемете дъх, а искате да се поразходите с приятелите си, но ви е забранено, защото на следващия ден пак сте на тренировка. Ще попитате съжалявам ли? Бих ли записала детето си на тенис? Ще бъдете изненадани, но определено отговорът ми е – ДА! Това ме научи на дисциплина, ред, умение да побеждавам и да признавам загубите, научи ме, че за да получиш нещо, трябва да положиш усилия. Дори и да имате талант, ако не развивате, той ще загине. Спрях с тениса заради многобройни травми, с които ми беше трудно да се справям психологически. Една контузия, прекъсване и ти излиташ от ранглистата, нерви… Не натискайте детето си, хвалете го, поощрявайте го, това е адски труд”, подчертава Османова.

Младост

В юношеските си години тя постига впечатляващи резултати и между 2006 и 2008 г. участва в най-силните турнири в своята възрастова група, като „Ориндж Боул и „Еди Хер” във Флорида, донася и медал от световно за девойки. След това се записва да учи международни икономически отношения в Московския университет. Лола дори представя арменската общност в Третите олимпийски студентски игри, печели злато, с което помага на отбора да оглави общото класиране. „Това облекчи малко моето обучение. Също така, сега, по време на тренировка, мускулите ми, свикнали на стрес, се възстановяват по-бързо и резултатът вече се вижда за кратко време. Много е важно денят на детето да се запълни с различни кръжоци и занимания, така че то да свикне на труд”, смята Османова, която се изявява като шеф на Luxury international magazine. Лъскавото месечно списание излиза на английски и руски в 7 държави.

Освен това в двата си профила в Инстаграм тя се радва на над 100 000 последователи, които забавлява със съвети за красота, информация за историята на Монако и редовно информира какво чете и какви филми гледа. Една от последните книги на нощното й шкафче бе „Майсторът и Маргарита”. Намира време и за любителски тенис в „Монте Карло Кънтри Клуб”, където и най-вероятно се е запознала с Григор. В средата на септември тя е публикувала снимки от разходка из Рим, когато нашето момче участва там в подгряващия турнир за „Ролан Гарос”. Нищо чудно това да е била първата надпревара, в която Лолита го е подкрепяла на живо.

Нова любов

Тя е поне четвъртата милионерка в списъка с приятелки на Димитров. Първата беше през 2012 г. – Серена Уилямс, чието състояние се оценява на 210 млн. долара. От 2013 до 2015 г. Григор бе в прегръдките на Мария Шарапова, която в момента се радва на богатство от $ 195 млн. След раздялата с руската тенисистка, Гришо намери утеха в певицата Никол Шерцингер ($ 14 млн.). Общото между бившите му приятелки, освен че са заможни и известни, е, че са по-големи от българина. Лола е с 2 г. по-малка и също като него е луда по високите скорости – кара Бентли и Ферари. За себе си казва: „Момичета трябва да е като пеперудата – красива за гледане и трудна за улавяне”. 

Дядовците й са герои от войната

Лолита е горда, че е балкарка и съобщава, че има само 100 000 представители на този тюркски народ по света. Винаги на 9 май тя разказва и историята на своите прадядовци, като се оказва, че трима от тях са герои от Втората световна война. Магомед Османов попада във фашистки плен като съветски войник, но успява да избяга от концлагера и участва в партизанското движение в Югославия. През май 1945 г. оставя надпис на стената на Райхстага: „Стигнах до Берлин. Син на Балкария Магомед Османов”.

Своя подпис на стената остава и друг неин дядо – Таубий Рахаев, който участва в боевете за Сталинград, на Северно-кавказкия фронт е командир на дивизия, с която се включва в битките за Ялта, Феодосия и Севастопол. Награден с два ордена „Червена звезда”, медали „За смелост”, „За бойни заслуги”, „За освобождение на Варшава”, „За превземане на Берлин” и др.

По майчина линия прадядо на Лолита е Черкес Мовсисян – един от освободителите на Ленинград и почетен гражданин на Налчик.

"Монитор"