Националният ни селекционер Лотар Матеус става днес на 50 години. Юбилярят обаче отпразнува събитието с един ден по-рано. В неделя легендарният германец събра световния футболен елит в лъскав хотел в Мюнхен. Сред поканените бяха величията Диего Марадона, Франц Бекенбауер, Христо Стоичков и други. Президентът на БФС Борислав Михайлов също трябваше да присъства, но той замина за Париж, където във вторник са изборите за Изпълком на УЕФА. Боби Михайлов се гласи да става член в най-високата структура на европейската централа.

Матеус вдигна луд купон със стари съотборници и приятели, сред които бяха още бившите футболисти на Интер Валтер Дзенга и Джузепе Бергоми, както и Андреас Бреме, с когото бяха в националния отбор на Германия. На празника присъства и селекционерът на Швейцария Отмар Хицфелд, който в събота ще се изправи с рещу Матеус на Националния стадион "Васил Левски". 

Специалистът събира днес българските национали на лагер в Правец. Довечера е първата тренировка, която е закрита за медии и журналисти. От щаба на “трикольорите” са приготвили няколко изненади за рожденика, една от които е старинен меч. Лотар обещал да почерпи и в хотела в Правец, но без много шум и веселба заради предстоящия важен мач с Швейцария в събота./БЛИЦ