Сребърната медалистка от Париж 2024 Боряна Калейн разкри, че след Олимпийските игри се е сгодила. Красавицата показа за първи път пръстена си на цяла България.

"Малко преди рождения ми ден на остров Миконос дойде предложението за брак. Ще изчакаме още малко, защото професионално и двамата имаме още ангажименти“, обясни гимнастичката при гостуването в предаването „На кафе“ по NOVA.

"Имам още едно състезание в края на октомври, на което ще участвам. Но още не мога да кажа дали ще продължа да се състезавам след това”, каза Калейн.

Боряна сподели, че този път за Париж е получила талисман, който ѝ е бил даден от олимпийската шампионка с ансамбъла Мадлен Радуканова. Той е бил постоянно в ръцете на нейната треньорка Марияна Памукова.

„Като тръгваме от летище, от София, Мадлен Радуканова дойде да ме изпрати, моята приятелка. И ми подари нейния талисман от Олимпийските игри в Токио за златния медал. И каза, че понеже тя няма да е там, ми даде нейния талисман - много мъничко златно, като роботче изглежда. И ми каза, че ми го дава, за да бъде с мен и да ми носи късмет, и вярва, че ще ни помогне", разказа Калейн.

Гимнастичката разкри, че по време на състезанието не е искала да знае как върви временното класиране. Тя не скри, че нейната цел е да бъде пример за децата. Коментарът дойде по повод сравняването на два различни свята – този на певицата Диона и този на Боряна Калейн.

„Моята философия е, че когато си известен с каквото и да е било, ти си длъжен да си добър пример. Независимо от всичко. Трябва да си наясно, че всяко едно твое действие е публично и децата взимат пример от теб. Това е моето мнение“, каза Калейн.


* Снимка: Костадин Андонов/Startphoto.bg