Звездата на националния отбор по тенис Григор Димитров заяви, че е изцяло фокусиран върху победите на тенис корта и личният му живот не страда от постоянните му пътувания. Гришо говори пред медиите на рекламно събитие в България, след пристигането си за мачовете от Купа "Дейвис" срещу Гърция в началото на април.
 
"Не мога да се оплача. Всеки от нас си върши работата. Това е част от играта и трябва да го приемем. Моята цел в момента са успехите на корта", заяви Димитров по повод отношенията му с Мария Шарапова. Двамата нямат много време заедно заради постоянните си ангажименти, но по думите му си прекарват добре.
 
Относно участието си за България в Купа "Дейвис", българинът каза, че това е специален турнир, в който отговорността е сериозна.
 
"Всеки трябва да изиграе поне един мач в живота си в този турнир. Различното е, че е отборна надпревара и победата е обща", заяви Гришо.
 
Той даде рецепта за успех в тениса на млади таланти, които присъстваха на рекламното събитие.
 
"Упорита работа и постоянство. Трябва винаги да даваш най-доброто от себе си. Подготовката е особено важна. Тренирам по 24 часа на ден, играя по 3, така чувствам нещата. Почти не спя. На корта, във фитнеса, навсякъде трябва да си активен. Всеки ден трябва да имаш по една цел, която да постигнеш", заяви Гришо.