Григор Димитров привлече вниманието днес с появата си на кортовете на Тенис клуб "Малееви". Звездата на световния тенис зарадва много деца, пред които показа част от уменията си на корта в интересен открит урок. Събитието организира една от най-известните марки дезодоранти, на която Григор вече е рекламно лице.

След шоуто Димитров дълго време раздава автографи и се снима с почитателите си, които настръхнаха от кеф, че се докосват до голям спортист, какъвто несъмнено е 22-годишният хасковлия. Пред талантите на българския тенис Григор разкри, че Робин Худ му помага да побеждава.

"Още помня урока, който получих от баща ми като малък специално за сервиса. Бях може би около 12-годишен. Татко ми каза да си представям, че съм Робин Худ, да изваждам стрелата отзад, в случая топката, и да се прицелвам, мощно разпъвайки ръката си", разказа Димитров, обръщайки се към малчуганите с ценен съвет как да изпълняват сервис.

0.00000gri6o1.jpg

16-ият в световния тенис остана впечатлен от уменията на малките си последователи. Гришо се запозна с всеки един от тях, здрависвайки ги, а после ги накара да му покажат как загряват. Димитров се нареди последен на редичката и тича след талантите, които след това го изпотиха на корта.

Гришо размени по няколко удара с всеки от малките тенисисти, а накрая поиска да види и ретурите им. Звездата окуражаваше всяко едно от децата с възгласи "Браво!", "Уау, много си добър!".

Към един от талантите Димитров дори се обърна: "Ей, това е новият Рафа Надал... с тази лява ръка. Отличен си, момче, браво! Продължавай само така."

След това половинката на Мария Шарапова накара малките да му покажат могат ли да навиват гриф и остана впечатлен и уменията им. Един от талантите пък сериозно впечатли хасковлията.

"Целта ми е да спечеля и четирите турнира от Големия шлем в рамките на 1 година", заяви един от талантите, с което накара Григор да се хване за главата. 0.00000gri6o4.jpg

"О, това и аз го искам, но ще бъда доволен да започна и с четири 1/4-финала на турнирите от Големия шлем в рамките на година", отговори му Григор Димитров.



"Тенисът е единственият спорт, който съм искал да практикувам. Много неща се променят с всяка победа и всеки мач. Определено се чувствам по-добре физически. На път съм да бъда готов за петсетовите мачове, има още някои неща, които трябва да се доизпипат", коментира още на събитието Григор Димитров, който беше подложен на интересно предизвикателство. Организаторите го накараха да покаже умения с футболната топка, като на Димитров му се наложи да играе джитбол срещу професионалист. Гришо се справи перфектно и дори го победи, с което заслужи аплодисментите на присъстващите. 

На събитието новата звезда на световния тенис посочи кои са най-тежките му мачове до момента в кариерата - срещу Новак Джокович в Мадрид миналата година и срещу Анди Мъри в Акапулко наскоро. "Те са в главата ми. Не е лесно да останеш в играта, особено ако си загубил първия сет срещу някой от тези играчи. Вече ги познавам от 4-5 години и това ми носи увереност. Знам какво да очаквам от тях и това ми носи увереност по време на мача да мисля как го спечеля", започна Гришо.

"Какво си мисля, когато съм загубил първи сет ли? Трудно е, но се старая да не се разконцентрирам и се стремя да преследвам победата", каза 22-годишният тенисист, който в момента заема рекордното за българския тенис 16-о място в световната ранглиста. През 2013-а Григор стана и първият българин с титла от турнирите на ATP, печелейки надпреварата в Стокхолм, а в началото на месеца триумфира и в турнира в Акапулко.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

0.00000gri6o_1.jpg

0.00000gri6o3.jpg

0.00000gri6o2.jpg