Боксовата легенда Майк Тайсън печели около 500 000 британски паунда на месец от бизнес империята си с канабис и гради луксозен курорт на площ от 418 акра или около 1700 декара, съобщава британският таблоид „Сън“.

53-годишният бивш световен шампион в тежка категория продава продукти от канабис с марката Tyson Holistic от 2016 година насам. Легендата предлага първокласни щамове, хранителни продукти и екстракти от марихуана.

В началото на миналата година Тайсън си купи ранчо с 40 акра земя, където отглежда марихуана и се провеждат проучвания за ефекта от употребата на наркотиците. Основаната от него компания твърди, че целта е създаването на подобрен канабис за потребителите. Самият той пък шокира с признание, че заедно с приятели пушат по 10 тона трева месечно на стойност 40 000 долара.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Сега амбициите на бившият боксьор са да изгради огромен ваканционен курорт, който да бъде дом и на голям музикален фестивал. Освен луксозен хотел ще има и къмпинг за палатки. В курорта ще има и училище за култивиране „Тайсън“, където ще се дават ценни съвети за отглеждане на канабис на фермерите, които искат да го правят. Те ще бъдат запознати с най-новите методи за производство на канабис.

Друга цел на Тайсън е да се включи в дебата за лечебните свойства на канабиса и неговата съставка CBD. Неговата компания произвежда CopperGel продукт с CBD, който е клинично доказано, че осигурява облекчение от болки в мускулните стави и артрит.

Описан като „страната на чудесата на тревата“, гостите ще могат да пушат марихуана навсякъде в курорта, с изключение на мястото, където се продава алкохол. Клиентите могат да изберат да отседнат в луксозен хотел или да отидат на лагер с палатки. Курортът на Тайсън ще може да се похвали и с най-дългата спокойна река в света, по която гостите може да плават на сал.