Любомир Епитропов, който на втори поредни олимпийски игри плува на полуфинал, се отдаде на заслужена почивка. 25-годишният търновец показа някои от най-хубавите кътчета на родината си на канадската си приятелка Танеша Люкоу.

Двамата пуснаха кадри от прохладата на Рилския манастир и написаха: „Опознаваме България и нейната красота“.

В интервю за „Телеграф“ след спечелването на европейската титла в Белград на 200 метра бруст Любомир обеща, че ще обиколи страната ни със семейството си след Игрите в Париж. Разходките сред природата са голямата страст на национала наред с рисуването.

В пътешествието се включи и 23-годишната Танеша, която беше състудентка на Епитропов в университета на Тенеси.

Там Люкоу блестеше в отбора по скокове във вода - спорт, който практикува от 9-годишна. Висшето си образование тя е започнала в Алабама, докато в първите си години в САЩ Епитропов учеше в Източна Каролина.

После се премести в държавния университет на Тенеси, който завърши през 2023 г., но остана на работа в отбора, за да може да продължи тренировки. Така той беше до Танеша и в деня на нейното дипломиране през май, а чаровницата всеки месец се труди и като спасител, за да получи сертификат.

В Париж Епитропов беше знаменосец на церемонията по откриването и остана девети в коронната си дисциплина, само на 4 стотни от място сред най-добрите осем, които се състезаваха за разпределението на медалите.