Капитанът на националите ни по тенис за Купа "Дейвис" Тодор Енев, който днес празнува имен ден, показа обстановката в съблекалнята преди мачовете на нашите срещу Коста Рика. Както вече стана ясно, България поведе с 2:0 след успехи на на сингъл на Димитър Кузманов и Александър Лазаров.

На кадрите, които Тодор Енев показа в социалните мрежи, се вижда и чува как състезателите пеят докато загряват за победите на фона на "Девойко, мари хубава". 

Александър Донски пък използва бялата дъска в съблекалнята, за да покаже уменията си по рисуване. Големият ни талант е изрисувал лъв, придружен от надписите "За България, за родината - най-любимата". 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Припомняме, че нашите поведоха на Коста Рика с 2:0 в двубоя за оставане в група II на зона Европа/Африка на Купа "Дейвис". Кузманов се справи с Хулиан Саборио, а Александър Лазаров се наложи със 7:5, 4:6, 6:3 над Хесе Флорес.

След победата си над Саборио с 6:4, 6:2 Мико вече е българският тенисист с най-много успехи на сингъл за Купа "Дейвис" - 18. Той изпреварва Тодор Енев, който има 17.

В събота срещу неделя точно в полунощ българско време е срещата по двойки. За нея са заявени Адриан Андреев и Александър Донски, които ще се изправят срещу Хесе Флорес и Пабло Нунес. След това са и последните две срещи на сингъл. Баражът се играе на твърди кортове на открито в Сан Хосе.