Световният №1 в тениса Новак Джокович се пробва и в сумото. Сърбинът използва свободното време преди старта на турнира в Токио, за да се запознае с местната култура и популярния спорт. Ноле посети "Ryogoku Edo-Noren" - място с ресторанти, което разполага с дохио.

Звездата не само получи възможността да гледа пенсионирали се професионални сумо бойци по време на “кейко” или сутрешната им тренировка, но и им позволи да го научат на някои основни хватки.

"Страхотно изживяване. Никога преди не съм опитвал нещо подобно. Това е един от най-популярните спортове в Япония", коментира Джокович. 

"В разговор с баща ми вчера по телефона му казах, че ще имам възможност да се срещна със сумисти. Двамата с него си припомнихме как преди много години у дома гледахме и подкрепяхме Акебоно, който стигна до ранг “йокозуна”. Чувствам се обаче извън форма. Мисля, че трябва да понатрупам няколко килограма и ще съм готов да се състезавам. Може би трябва да увелича тройно теглото си”, пошегува се Джокович.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Носителят на 16 титли от "Големия шлем" отдаде уважение на професионалните сумисти заради тяхната техника и сила на дохиото, но това не беше всичко, което впечатли Джокович. “Доста е впечатляваща тяхната гъвкавост. Не мислех, че те са толкова гъвкави, защото все пак това е спорт в тежка категория. Но виждам, че те обръщат много внимание на мобилността на ставите си и гъвкавостта, което им позволява да са пъргави в своите движения, доколкото теглото им го позволява."

Междувременно Ноле се завърна на корта за първи път след US Open с поражение. В мач от първи кръг на двойки в Токио сърбинът и партньорът му Филип Краинович отстъпиха на опитната двойка Мате Павич и Бруно Соареш след 2:6, 6:4, 3:10.

Последният официален мач на Джокович беше загубата от Стан Вавринка на US Open, която дойде след отказване на сърбина в началото на третия сет. Имаше дори съмнения, че Ноле може да се подложи на операция, но в крайна сметка той се завърна за турнира в Токио.

Вече е ясен и първият му съперник на сингъл в турнира. Това ще бъде представителят на домакините Го Соеда, който успя да обърне Ян-Ленард Щруф от Германия - 4:6, 7:6(4), 6:3.