Ромео Бекъм, синът на известния английски футболист Дейвид Бекъм, реши да се откаже от футбола в самото начало на не толкова обещаващата си кариера.

От синовете на Дейвид Бекъм се очакваше кариера на футболния терен, а най-близо до това беше наследникът Ромео, който имаше шансове по света, но не успя.

Ромео Бекъм игра за втория отбор на Интер Маями в Съединените щати, а най-близо до сериозния футбол беше, след като премина в Брентфорд миналото лято.

Въпреки това, в Брентфорд той чакаше представяне за резервния отбор и не се доближи до старшия футбол. Това го принуди да се откаже от футбола и да се посвети на изцяло нова кариера.

Ромео Бекъм отказа да играе за резервния отбор, така че на 22-годишна възраст реши да прекрати футболната си кариера. Следващото му предизвикателство ще бъде кариера в модната индустрия.

Смята се, че майка му Виктория Бекъм е вдъхновила промяната в кариерата и Ромео подписва договор с известната модна агенция Safe Management.

След новината за пенсионирането му, Дейвид Бекъм му изпрати емоционално съобщение на 22-ия му рожден ден, в което каза колко горд е от човека, в който е израснал.

Ромео не е единственият син на Бекъм, който се отказа от футбола. Най-големият син Бруклин се опита да направи кариера чрез академията на Арсенал, но се отказа през 2015 г., след като не успя да спечели стипендия.