Никол Шерцингер, любимата на Григор Димитров, се е сприятелила с майка му Мария. Двете често си комуникират в социалните мрежи и най-вече по скайп. Даже си имат обща тема – рецепти за пикантни храни. Американската певица, която много, много не си падала по готвенето, все пак се интересувала от някои кулинарни приготовления. Майката на Гришо пък била маниачка на тази тема.

„Доскоро Мария не беше на „ти” с най-новите технологии – трудно се справяше с компютъра, да не говорим за „Фейсбук”, скайп и други подобни. Но за да поддържа някаква връзка с Никол, се наложи да бъде обучена. И вече се справя перфектно, защото е интелигентна жена, която няма нужда от много обяснение, за да схване нещо”, издават близки до майката на популярния в цял свят български спортист.

Те разкриват, че двете не са се запознали в началото на февруари, а през есента на миналата година. Припомняме, че преди малко повече от два месеца Никол Шерцингер изненадващо пристигна в България за участието на Григор Димитров на турнира в софийската зала „Арена Армеец”. Тогава прословутата американка се видя на живо с майката на Гришо.

„През есента, когато Гришо участваше на един от поредните си турнири в чужбина, майка му беше с него. Именно тогава тя се запозна за първи път официално с Мария Димитрова. Допаднаха си от раз. После, след като пак бяха заедно на българска територия, запознанството им взе да прераства в приятелство. Сега се чуват поне веднъж в седмицата по скайп. Мария се справя горе-долу с английския, а когато нещо засече, Гришо веднага й помага при превода. Никол я покани на гости на Хавайските острови, откъдето е родом и където живеят нейните родители. Визитата би трябвало да се осъществи през лятото – най-вероятно в средата на юли, когато на Григор ще му е по-малко натоварена програмата. Той е бил вече на Хаваите, но не й майка му. Не е ясно, ако реши тя да тръгне, дали с нея ще пътува и баща му на Гришо – Димитър”, добавят източниците на тигъра на печата.

Самата Никол съжалявала, че докато е била в България, не е отскочила до родното място на своя любим – Хасково.

„Това просто нямаше как да се случи. Шерцингер имаше на разположение само два свободни дни, които й стигнаха да разгледа София и да поразпусне максимално на столична територия. Тя обаче не разполагаше с време, за да ходи до Хасково. А и Гришо не можеше да я заведе, тъй като беше много ангажиран с турнира. Все пак бе невъзможно да зареже участието си в състезанието, за да закара гаджето си до родния си град”, уточняват от обкръжението на тенисиста, който на 16 май ще навърши 26 години.
ГЕОРГИ МАКРИЕВ/ШОУ