Популярният спортен журналист Владимир Памуков обясни пред БЛИЦ как успя да хвърли бореца Кирил Милов по време на интервюто, което взе от европейския шампион в класическия стил за предаването „Код Спорт“. Съавторът на биографията на Христо Стоичков призна, че е получил много поздравления от известни български борци за изпълнението на суплекс – най-трудната и опасна хватка в класическата борба.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„В края на интервюто, което взех от Кирил Милов за предаването „Код Спорт“, аз споделих с европейския шампион, че съм хванал бас с моя колега Краси Минев, който е отразявал четири световни първенства по борба, че ако бъда хвърлен от стойка, няма да мога да стана и да си задам въпросите. Затова му казах, че трябва да ми помогне да спечеля облога и да мога да го хвърля. Предложих да направя суплекс, а това е най-опасната и трудна хватка в класическата борба. Момчето се стъписа и поиска по-елементарна техника, тъй като се страхуваше за моето състояние след прилагането на хватката. Все пак направихме суплекса“, заяви Памуков.

„Заради изпълнението си получих поздравления от двукратния световен шампион Емил Иванов, от Армен Назарян, Едмонд Назарян, медалиста от световно първенство Тодор Ангелов, легендарния Валентин Йорданов, Рахмат Сукра. Похвалиха ме за това как се е получила техниката и с каква амплитуда е станала“, допълни популярният журналист.

„Когато свърши всичко, му казах на Кирил Милов, той първоначално не знаеше, че като юноша съм се занимавал с борба, но със свободна борба. В Русе, славен регион с много шампиони, но развива само свободната борба. Това не значи, че не се учат и някои хватки от класическия стил. Чак тогава той разбра за какво става дума. Така се получи една много весела история, която се приема много добре от борцовото войнство.“

„Никога в кариерата си на журналист не съм правил такива неща – да излизам извън рамките, но в случая всичко беше спонтанно, в хода на интервюто. Кирил Милов е много възпитано момче, интелигентно. Има голямо бъдеще, поне осем и повече години ще носи медали за България от големи първенства“, завърши Владимир Памуков.