Борецът Кирил Милов донесе злато на България, ликувайки с европейската титла на първенството в Будапеща. На финала при 97-килограмовите на класическия стил 25-годишният здравеняк от Дупница победи Арви Саволайнен (Финландия) с 4:1.

След големия успех Милов е засипван с честитки, а любимата му, която е футболна щерка, го поздрави и в социалните мрежи.

"Успя, любов! Гордея се с теб! Обичам те!", написа в "Инстаграм" Александрина Кючукова, публикувайки кадри от награждаването на Милов.

Красавицата е дъщеря на легендата на Марек (Дупница) Aнжeлo Kючyĸoв. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Милов и Алекс са заедно от няколко години, като в края на 2020 г. двойката се сгоди.

За бореца от Дупница това е второ отличие от европейско първенство след среброто през 2019-а. И второ от унгарската столица Будапеща, след като отново там той завоюва сребро на световното първенство.

"Будапеща е щастлив град за мен. През 2018 г. тук спечелих първия си медал при мъжете - сребро на световното първенство, после взех олимпийската квота, а сега станах и европейски шампион. Въпреки, че руснаците не бяха на шампионата, и сега имаше много сериозна конкуренция. Украинецът Козлюк на полуфинала ми беше най-неудобният противник", коментира Милов. 

"На финала също имах притеснение, защото досега имам два загубени финала. Но с треньорите направихме добра тактика и съм щастлив, че успях да взема първо злато в кариерата си. Радвам се и от факта, че в Будапеща победих всичките си противници, от които преди това само губех. Посвещавам титлата на всички българи!", добави 25-годишният Кирил Милов.