Спортният екип на БЛИЦ пожелава на своите читатели здраве, щастие, успех, любов и пари през новата 2011 година. Освен традиционните пожелания, ще се обърнем и към родния спорт. Къде на сериозно или на шега, ето какво пожелаваме на спортните личности в България.

Започваме с ЦСКА, но освен пожелания са нужни действия и много много пари. Затова нека през новата година “червените” успеят да оправят задълженията си, да се върнат на стадион “Българска армия” и да спрат постоянните скандали. Пожелаваме на шефовете на ЦСКА един ден да се събудят и да чуят, че не дължат пари, няма да плащат на футболисти, треньори, мениджъри, служители, институции и други. Да не сменят треньорите през 2 месеца и най-после да разберат, че чистенето на боклук не е като да управляваш един от грандовете на българския футбол.

Пожелаваме на Тодор Батков да не посещава КАТ, РПУ и изтрезвителното, за да гледа пияни футболистите на “Левски”. Адвокатът иска да празнува 100 години на клуба през 2011 година и е срамота играчите да карат пияни все едно са на блъскащи колички.

За Гриша Ганчев пожеланието е да дублира титлата, но този път Литекс да стигне малко по-далеч в евротурнирите. Ловчанлии се изложиха тотално през 2010-а и ако повторят същото изпълнение, няма смисъл да стават шампиони.

Пожелаваме на Чичо Венци Сладкодумеца (б.р. – така от Литекс нарекоха Венци Стефанов) да продължава да намира класни футболисти като Райс Мболи и после да ги продава в чужбина. Босът на “белите” има нюх в тая работа и отдавна доказа, че е един от малкото, които изкарва добри пари от трансфери.

Нека новият ни национален селекционер Лотар Матеус да продължава в същия дух и да сваля мацка след мацка. Хер Лотар, един съвет, не подписвай и не ги води пред олтара, после само разправии си докарваш на главата.

Дано националният ни отбор спечели повече от 2 мача през годината. През 2010-а нашите се поизложиха. Дано под ръководството на Матеус имат малко повече късмет и върнат феновете на стадиона.

И миналата година полежахме на Боби Михайлов да няма “черно тото” и уговорени мачове. Сега му го желаем в двойна доза, съвсем искрено, защото 2010-а тотално почерня. А от това губи само футболът ни. Дано през пролетта първенството ни започне в пълен състав, защото както е тръгнало, някои отбори може и да не стартират.

Съдиите да започнат да свирят по правилата, а не да гледат кой е по-напред в класирането и кой дава повече пари.

На Митко Бербатов пожелаваме титла и още много трофеи с Манчестър Юнайтед. На Божинов да се кротне и да заиграе както може в националния отбор, а на Благо Георгиев желаем от сърце семейно щастие и никакви изневери.

На волейболния ни национален отбор пожелаваме златни медали от европейското първенство или минимум участие на финал.

Желаем дълголетие и здраве на Станка Златева, тя май е единствената, която няма достоен съперник в света. Тушира ги без да й мигне окото. Пожелала си е да спечели квота за Олимпиадата в Лондон, нека така да стане.

Дано новата 2011 година е по-успешна и за цветето на българския тенис – Цвети Пиронкова. През 2010-а стигна полуфинал на Уимбълдън, а сега й желаем да спечели турнир от Големия шлем.

Спортният екип на БЛИЦ ви пожелава успешна и щастлива 2011 година