Точно преди 12 месеца горе долу по същото време екипът на БЛИЦ отправи няколко пожелания към родния спорт. Освен традиционните здраве, щастие, успех, късмет и любов с леко намигване пожелахме различни неща на ръководители, футболисти, легенди и треньори.

Ето какво се сбъдна от пожеланията на БЛИЦ за вече отминаващата си 2010 година.

Йордан Тодоров напусна ЦСКА. Сърцатият халф всяка зима и всяко лято уж се разделяше с “червените” фенове и тръгваше към Европа, но все оставаше на “Армията”. Е, в началото на 2010 година новият треньор Йоан Андоне не го включи в сметките си и Данчо напусна. Игра в Локо (Пловдив), след това в Стяуа, през есента в Миньор, а сега отново се върна в пловдивското Локо.

Тодор Батков видя победа на “Левски” в Европа. Пожелахме му я, тъй като “сините” бяха заредили срамни отпадания от БАТЕ Борисов, Жилина и тем подобни. Мустакатият бос обаче имаше поводи да се зарадва тази есен, “Левски” направи страхотно представяне в групите на Лига Европа и за малко не се класира за 1/16-финалите.

Пожелахме най-после да имаме нов селекционер. И това се случи. Боби Михайлов назначи Лотар Матеус. Докъде ще ни докара хер Лотар, само времето ще покаже, но важното е, че ги няма Пламен Марков и Станимир Стоилов.

С леко намигване бяхме пожелали на Митко Бербатов да накаже някои голям отбор и да вкара решителен гол. Нашето момче затвори устите на абсолютно всички завистници. Набута хеттрик на Ливърпул, разпра мрежата на Блекбърн цели пет пъти, а в последните месеци носи Манчестър Юнайтед на гърба си.

Без ирония посъветвахме Благо Георгиев да намали татуировките и гела. Тук сгафихме. Плейбоят продължава да се татуира на воля и да прави прически. Впусна се и в любовни интриги, което не бяхме предвидили.

За жалост не се роди нов Тодор Стойков в баскетбола. Тошко си остана самотен и продължава да няма наследник в българския национален отбор. Пожеланието ни бе към треньори или баскетболисти, но никой не успя да го осъществи и отнякъде да изскочи поне още един такъв “великан” на паркета.

Пожелахме на Коце Маца да пътува към Гърция, но не към арест, а за да организира лагер на Беласица. Нищо подобно. Петричани съществуват някъде из долните дивизии на футбола ни, а бившият им бос е много далеч из Азия. По бизнес...

Бяхме много големи оптимисти и пожелахме на Боби Михайлов да няма черно тото, а бяло и да не се говори за Леков, Борислав Александров и разни разследвания и арести. Тази година обаче бе белязана именно от “черното тото”. Върхът бе посещението на самия Мишел Платини, който дойде, за да оправя футбола ни./БЛИЦ