Треньорът на италианския хегемон във волейбола Тренто Радостин Стойчев беше гост в предаването "Тази неделя" по "бТВ". Бившият национал отговори основно на лични въпроси, но не отсъстваха и такива за скандалите около представителния отбор и ръководството на родната федерация.

"За първи път кръстиха дете на Матей в Русия. Сега това се случи с българско семейство и в Италия. Като цяло тифозите на Тренто са много забавни. Един от фен-клубовете му измисли прякора Императора", започна Стойчев.

"За никого не трябва да е изненада, че се работи дори по 12 часа на ден. Иначе нямаше да сме там, където сме. Щастлив съм, че вече толкова години задържаме много високо ниво."

"Вярно е, като дете бях запален по футбола, започнах в ЦСКА. Майка ми обаче беше против. Тя не харесваше отношението между децата, арогантността, както и калта. Не знам откъде излизат тези неща за мен, но е вярно. В крайна сметка тя ме убеди през зимата да бъда на топло в залата по волейбол, а през лятото да играя футбол."

"Изненадан съм къде ги пише всичко това за мен. Така е, с жена ми се запознахме на един паркинг. Тя беше така паркирала, че аз нямах никакъв шанс да изляза. И оттам започна всичко."

Стойчев коментира и учредяването на сдружението Приятели на волейбола, което стана факт на 13 декември.

"Всички искат да помагат на волейбола. Смята, че това е правилната форма, Има какво много да се оправи. Ще направим всичко възможно нивото да се вдигне. Никога не съм имал желание за някакъв ръководен пост. Дори ще ви призная, че не исках да бъда и селекционер на националния отбор. Самата борба от месец май насам е борба за идеи. Смятам това за правилно и ще продължавам да отстоявам своята позиция", завърши Стойчев.