Световният №2 в мъжкия тенис Яник Синер забил красивата си колежка Анна Калинская, твърдят медиите в Италия.

Слухът тръгна, след като двамата били забелязани на едно и също място в Торино в рамките на няколко дни – първо в клиника по травматология, където шампионът от Australian Open прави процедури, а след това и на кортовете на местен комплекс. Уточнява се, че 25-годишната рускиня не е контузена, а 22-годишният италианец все още не може да тренира и заради травма пропусна турнирите в Мадрид и Рим.

„Социалните медии полудяха заради новата любов на Синер. По всичко личи, че той и Мария Брачини вече не са заедно“, пише „Гадзета дело спорт“. Двамата бяха заедно от 2020-а, а връзката им преживя една криза година по-късно, след което отново се събраха. През цялото време те бяха много дискретни, като Мария дори не сядаше в ложата на любимия. Един-единствен път се появиха заедно на спортно събитие и това беше на мача от Шампионската лига между Милан и Борусия (Дортмунд) през ноември.

Последното доказателство, че двамата все още са двойка, беше през март. Тогава италианката публикува свои снимки от Маями, където Синер игра и спечели турнира от сериите „Мастърс“ в Маями.

Новата изгора на Яник – Анна Калинская, вече има опит във връзките с колега. Рускинята, сега №26 в женската ранглиста, имаше кратка връзка със скандалния Ник Кириос през 2020-а. Двамата се разделиха грозно, като сексапилната тенисистка не пропусна да атакува остро австралиеца.

„Проклет енергиен вампир. Ти не си лошо момче, ти си лош човек“, написа Анна в социалните мрежи, но малко по-късно изтри публикацията. Усетила се, че заради поста се задава голяма буря, тя уточни: „Ник не направи нищо лошо. Той е добър човек, просто не желая да го коментирам. Не знам защо всички решиха, че съм писала за него“.

На въпрос дали все още е с него тя отговори: „Не. Скъсахме. Не сме и приятели. Разбирам, че сте му фенове и това е ОК, но аз не искам да говоря за него. Уважавайте и мен, моля“.