Рогата от ловната колекция на Христо Стоичков ще красят хотела на волейболната легенда Димо Тонев в Боровец. Кавалерът на "Златната топка" спази традицията да дарява свой трофей на турнира "АСИКС Мастърс" за най-агресивния на корта. Така Тонев се нареди до Николай Гигов, Йордан Лечков, Лъчо Танев и Ангел Бончев, които са взимали наградата от Стоичков.

Още на старта инж. Димитър-Туджаров-Шкумбата изпочупи цели 12 ракети. Причината бе загубата в първия гейм на мача срещу Лечков и Георги Илиев. Партньорът му Божидар Димитров само се смееше отстрани и поглеждаше към треньора – добре гримиран... двойник на Роджър Рашид. Накрая двамата паднаха с 0:6. За да се научи на феърплей, след края на турнира Шкумбата получи нова ракета "Хед" – марката, която толерира благоприличието и феърплея на корта.

А кафето „Спетема“ връчи на шампионите комплекти за бодрост и свежест от своите маркови продукти. Както и на Тодор Попов и Валентин Василев за издръжливост на корта.

Мач между дебютанти и вечни съперници се разигра още на старта. Георги Иванов-Гонзо за първи път стана част от шоуто заедно с редовния Мартин Захариев. Двамата победиха цесекарската двойка, съставена от бившия футболист Росен Кирилов и бившият баскетболист Любомир Амиорков.