Бившият футболист на Добруджа (Добрич) Филип Филчев от почти година е таксиметров шофьор в Англия. Работещият в Лондон българин е имал вчера специален клиент - играч на ЦСКА. 28-годишният Филчев разказа пред БЛИЦ за срещата си с Вив Соломон-Отабор.

"Много се изненадах, когато разбрах, че ще возя играч на ЦСКА - най-великия клуб. Работя чрез платформата "Юбер", където ми излезе поръчката на поредния клиент за деня. Изписа ми името му Вив и още преди да съм го видял, си помислих, че може да става дума за Соломон-Отабор от ЦСКА. Още щом се качи в таксито ми, го заговорих. Той се изненада, като разбра, че съм българин. Закарах го до един парк, в който прави крос. Каза ми, че много харесва България", разказа Филип Филчев.  

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+) 

"Живея със семейството ми в Лондон, тук работя вече четвърта година. Приключих с футбола, на този етап не мисля да се връщаме в България", добави бившият нападател на Добруджа и Септември (Тервел).  

"Живеем до стария стадион на Тотнъм - "Уайт Харт Лейн". Посещавах мачовете там, на новия още не съм ходил. Дано по-скоро отмине пандемията и отново да се радваме на футбола. Затегнато е положението и тук заради коронавируса. Работата намаля, не е както преди. Аз не се плаша от заразата, дори не нося предпазни маски. Вив Соломон-Отабор също беше без маска, докато го карах с таксито", разказа още Филип Филчев.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ