Сексапилната руска тенисистка и гадже на Григор Димитров – Мария Шарапова оглави престижната класация на списание Forbes "30 до 30". Въпросната класация е за най-влиятелните, известните и талантливи хора под 30-годишна възраст, свързани пряко или косвено със спорта.

"Шарапова притежава спортен талант, предприемачески дух и сексуалната привлекателност. От 29 милиона долара, заработени за последната година, 23 милиона тя е получила от рекламни контракти с компании като Nike, Porsche, Samsung, Tiffany. През 2013 година Руската тенисистка пусна в продажба бонбоните Sugarpova, печалбата от които до момента е над 6 милиона долара", отбелязва изданието.

На второ място в класацията е 23-годишният анализатор Мутьо Алагапан, разработил набор от комплексни статистически показатели в баскетбола и въз основа на това разделил играчите на 13 групи. Той консултира няколко клуба от НБА и работи върху проект, който ще може да прогнозира травми при спортистите.

Трети в подреждането е 29-годишният юрист Джонатан Амуна, участвал в знакови съдебни процеси в сферата на спорта, в частност баскетбол и американски футбол.

Челната петица се допълва от 23-годишната сърфистка Алана Бланшар и 26-годишния ирач по американски футбол Майкъл Брадли.