Мария Шарапова загуби с 2:6, 6:7 (9:7) от Серина Уилямс в полуфинал на тенис турнира в Бризбейн (Австралия).  Американката записа 14-а поредна победа срещу рускинята и за пореден път заложи на мощна игра, на която рускинята не намери противодействие.
 
На полуфинал Шарапова отстрани Кая Канепи с 4:6, 6:3, 6:2, докато Уилямс не загуби сет срещу Доминика Цибулкова и я победи с 6:3, 6:3.
 
Срещу Уилямс Шарапова се бори през цялото време и заложи на много движение по корта и силни сервиси, но грешки в отиграванията и по-слабата физика й попречиха да надделее.
 
Маша допусна повече грешки в първия сет, но във втория подобри играта си и заложи на повече агресия. Треньорът й Свен Грьонефелд също помогна със съвет в края на третия гейм, карайки я да заложи на по-силен сервис.
 
Рускинята и Американката влязоха в словесна война през миналата година, когато Уилямс предупреди Шарапова, че гаджето й (Григор Димитров) е човек с "каменно сърце" и трябва да внимава с него. Маша отвърна, че Григор поне не е изоставил жена и две деца като гаджето на американката.

Самият Димитров бе на трибуните в Бризбейн, след като ден по-рано напусна надпреварата след загуби на сингъл и на двойки.
 
ПЪРВИ СЕТ
Двубоят започна равностойно и двете тенисистки успяха да спечелят първите си сервиси. Проблем за Шарапова настъпи в четвъртия гейм, когато рускинята бе пробита от Уилямс (3:1). Маша даде всичко от себе си и залагайки на повече движение и точност от дъното на корта успя да върне пробива за 3:2. Американката продължи да доминира с мощни удари, които често преминаваха покрай Шарапова и отново проби рускинята за 4:2. Последва спечелен сервис за Уилямс и нов пробив за крайното 6:2.
На почивката Шарапова получи медицинска помощ заради контузия в средния пръст на лявата ръка, но продължи двубоя.

33.jpg

ВТОРИ СЕТ
Шарапова започна вихрено втория гейм и проби Уилямс още в първия гейм. Във втория Маша допусна пробив след грешки и изпусна аванс от 40:30. Шарапова отново поведе след третия гейм и нов пробив, а резултатът стана 1:3 след неин сервис. При 2:1 треньорът на Шарапова Свен Грьонефелд слезе на корта и я посъветва да заложи на по-силни сервиси. След добрия аванс настъпи отпускане у рускинята и тя загуби два поредни гейма за 3:3. Шарапова пак поведе за 4:3, но Уилямс отново обърна резултата до 5:4. Американката пропусна да затвори сета при 6:4, а при 6:6 мачът трябваше да се решава с тайбрек.
Там нещата вървяха точка за точка, а в края Серина Уилямс вдигна победоносно ръце при 9:7.