Това е краят на една голяма любов. След сериозен скандал в новогодишната нощ една от най-бляскавите футболни двойки в света Рафаел и Силви ван дер Ваарт се разпада, съобщава немският таблоид „Билд”.

Поредната криза в отношенията им е започнала още през лятото, но за Нова година се е стигнало до грандиозен гаф. Семейството организирало скромен купон за приятели за посрещането на 2013 г., когато се стигнало до разгорещен спор. По време на разправията Рафаел не издържал и ударил Силви, запращайки я на пода за ужас на десетина гости.

„Пълен идиот съм. Съжалявам за безумната си постъпка. Това въобще не трябваше да се случва. Съжалявам, че нещата не се получиха. Само аз и Силви сме виновни за това”, коментира холандецът.

29-годишният холандски национал и халф на Хамбургер 34-годишната телевизионна звезда бяха заедно през последните 10 години, но още в началото на 2013 година ще тръгнат по различни пътища. Още следващата седмица Рафаел ван дер Ваарт ще трябва да се изнесе и да си потърси ново жилище.

„Вече му простих за постъпката. Колкото повече време минаваше, толкова повече се отдръпвахме един от друг. Знам, че звучи странно, но ние все още се обичаме и уважаваме”, сподели Силви ван дер Ваарт.

От любов към сина им Деймиън двамата ще запазят добри приятелски взаимоотношения. „Деймиън не бива да страда толкова от раздялата на родителите си. Ще се погрижим за това”, заяви Рафаел, а Силви добави: „Ние винаги ще гледаме един на друг с респект. Съжалявам, че така се получи.