Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън разкри, че внуците му са били без предпазни колани в катастрофата преди финала а Арсенал за ШЛ. Той добави, че 10-годишният Чарли все още се възстановява от тежките травми в болница. Според Фъргюсън инцидентът е обезпокоил цялото семейство и се готви да организира кампания за безопасността по пътищата.

”Хората не мислим за тези неща, докато не ни се случат. Сега искам да се обърна към всички и да им кажа, че винаги трябва да са сигурни, че децата им пътуват с колани. Знам, че те не искат ограничения, но точно заради това Чарли пострада. Вече е вън от опасност, но трябва да се направи нещо за детските предпазни колани”, каза треньорът.

Преди полуфинала-реванш от ШЛ с Арсенал мениджърът на “червените дяволи” остави отбора и хукна към болницата. Все пак той се върна за старта на срещата.

Чарли и шестгодишната Грейс пътували с майка си Надин за мача. Бившата съпруга на сина на сър Алекс -Дарън Фъргюсън, се ударила в друг автомобил и едва извадила децата от смачканата корса./БЛИЦ