ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Легендата на българския футбол и Барселона Христо Стоичков се зарече никога да не влиза в политиката. Камата даде обширно за „Събуди се” пред Деси Банова-Плевнелиева.

"Никога няма да вляза в политиката. През годините са се опитвали да използват името ми. Карали са ме да се снимам тук и там... Но аз уважавам себе си. Направил съм много за децата, за школите, за организациите, които помагат. Господ ми е отредил този път, а докъде и как ще е... Било ми е трудно, но и много хубави неща съм преживял. По-добре хората да ме сочат с едната ръка и да казват какво съм постигнал във футбола, отколкото да ме сочат с двете ръце и да казват "Айде, и ти стана крадец!". Това няма да го допусна, аз съм си аз", обясни Христо Стоичков.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Където и да съм по света, аз съм българин. Макар и през годините да съм се изпускал да кажа някоя реплика или неща, които не са се харесвали на хората, но такива са били времената и е трябвало да се защитя. Навсякъде след името ми Христо Стоичков пише България. След това Испания, Барселона, Парма, Америка, Япония, Саудитска Арабия. Това няма как да го променя и съм горд", коментира Камата.

Официално! Милиони се изливат в България, Стоичков и дъщеря му с ключова роля СНИМКИ

"Успях да се запазя такъв, какъвто съм. Славата не ми тежи. Тя е благодарение на моето семейство. Славата е благодарение на моите родители, приятели, колеги. Славата е на моите доктори, на моите физиотерапевти. Без тях няма как в нито една сфера на нашия живот да изпъкваш. Да, имал съм качества, но те са заради тях. Стремял съм се да бъда по-добър, да постигна това име. Славата се постига с много труд", обясни още Стоичков.

"И двете ми дъщери приличат на мен. Важното е, че следват своя път. Само да сме здрави, друго не искам", добави кавалерът на "Златната топка" за 1994 г.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК