Легендата на Барселона и българския футбол Христо Стоичков направи специално видеобръщение към децата от училище "Захари Стоянов" в град Любимец. Учениците от южния град днес имат спортен празник и посланието на Камата беше излъчено на видеостената в учебното заведение. 

"Щастлив съм да ви поздравя със спортния празник на вашето любимо училище "Захари Стоянов" и да ви пожелая да бъдете здрави и много да се учите. Да израснете в един мирен свят, за който мечтаем всички. Да спортувате и да бъдете упорити! Пожелавам ви да прославите България! Благодаря ви и много успехи", се казва в посланието на легендарния номер 8 на България и Барселона.

Носителят на "Златната топка" е и носител на наградата "Почетен факлоносец на мира". Тя му бе връчена от олимпийската шампионка Ивет Горанова в Пазарджик.

Наградата получиха също олимпийската шампионка по художествена гимнастика Мадлен Радуканова и кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Припомняме, че преди няколко дни Христо Стоичков и Тодор Попов направиха и първа копка на "Градина на света" - иновативен международен проект, който Община Пазарджик стартира в парк остров "Свобода".