Издателство №1 в света Penguin Random House сключи договор с българския издател “Софтпрес” за правата върху книгата "Христо Стоичков. Историята". От 10 ноември бестселърът, написан в съавторство с Владимир Памуков, ще бъде достъпен в аудио вариант за всички испаноговорящи. Повече от месец Кавалерът на "Златната топка" записва книгата, която беше издадена от "Софтпрес" и стигна 70 000 тираж в България. Желаещите да чуят "на живо" гласа на Стоичков ще могат да купят творбата от платформата  Amazon Audible от 10 ноември.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Екипът на  Penguin Random House Audio, който стои зад испанското аудио, е същият, който отговаря за книгата на Мишел Обама, спечелила награда "Грами" в категорията за най-добра аудио творбa,  както и за предстоящата аудиокнига на Барак Обама – „Обетована земя“, която ще бъде издадена седмица след тази на единствения българин сред 100-те най-велики във футбола.

С богата история, датираща още от 1838 година, днес Penguin Random House е международен конгломерат от над 300 импринта. Част от голямото семейство на издателството са над 70 носители на Нобеловата награда и стотици от най-продаваните автори в света.

„Сключването на този исторически за българското книгоиздаване договор е изключителна чест и отговорност за нас – коментира Милена Стефанова,  управляващ директор на „Софтпрес“.– Той е логично продължение на безпрецедентния интерес, който биографията на Христо Стоичков породи и у нас, и зад граница, реализирайки рекорден тираж. Нещо повече – вярваме, че партньорството с Penguin Random House надхвърля значението на конкретния проект и ще доведе до много нови възможности за книжния ни пазар, особено ценни в тази изпълнена с предизвикателства година.“