В Борисовата градина се проведе четвъртото издание на голямото благотворително събитие Run2Gether. Стотици се включиха в 5-километровото бягане. То има за цел да включи и мотивира хората с различни възможности. Идеята е всеки участник да подкрепя останалите бегачи, които се нуждаят от неговата помощ, за да финишират и надскочат себе си.

Run2Gether България 2020 се проведе при спазването на всички противоепидемични мерки и препоръки, които гарантираха безопасността на участниците.

На старта рамо до рамо застанаха хора с увреждания и техни поддръжници с големи сърца от политиката, бизнеса, сцената, спорта, както и много други съпричастни столичани. С това събитие организаторите от JAMBA си поставят две големи цели: да популяризират спорта за всички и да дадат гласност на нуждата от равно включване, равен достъп и промяна на нагласите към хората с увреждания. Средствата от дарените билети за участие в маратона, заедно с даренията от отговорния бизнес, ще помогнат за създаването на Адаптиран младежки кариерен център за хора с различни възможности, който да ги подготвя за нуждите на пазара на труда.

"Днес беше още един незабравим ден! Благодарим ви, че бяхме заедно въпреки ситуацията! Събрахме 8550 лв, които също отиват в подкрепа на нашата голяма мечта и мисия - изграждането на Кариерен център за хора с различни възможности. Респект към всички вас, успяхме ЗАЕДНО!

Благодарим на нашите партньори в организацията "София - Европейска столица на спорта. Специални благодарности на Даниел Дуков, Анатоли Илиев, Дамян Диков, Александра Босакова, Ники Стоилов и целия екип. Благодарим на невероятните ни посланици и екип", написаха организаторите в страницата на събитието във "Фейсбук". 

Снимки: DK photography