Европейският шампион по бокс за мъже Даниел Асенов не се интересува много от мода. 18-годишният национал, известен с прякора Тайсъна от Кукорево (б.р. - тъй като е родом от ямболското село), избрал в последния момент костюма си за церемонията Спортист на годината, на която бе награден за пето място.

„Нямах никакво време да избирам. В последните дни все съм на някакво събитие или церемония. Само ме дърпат насам, натам. За това сутринта преди да тръгна от Ямбол за София отворих гардероба, хванах първия костюм, който ми попадна пред погледа и го хвърлих в сака", разказа пред Viasport Даниел Асенов.

"Този костюм си го имам отдавна, не съм го купувал специално за Спортист на годината. По принцип аз не съм запален по модата. Харесвам обаче спортно елегантния стил”, добави ексцентричният боксьор.

Асенов бе категоричен, че не се вижда в костюм като на президент - „Не обичам такива костюми като за президент. Просто той няма да ми отива.”
 
Даниел обаче остана страшно впечатлен от церемонията Спортист на годината в столичното НДК във вторник вечерта, след като за пръв път бе сред номинираните в Топ 10 на България. „За пръв път присъствам на такова тържество и съм част от наградените. Всичко е страхотно. Вълнувам се страшно много”, обясни Даниел.

Той съжали, че е пропуснал друга голяма церемония – по връчването на спортните „Икари” преди няколко дни, но разкри, че е имал уважителна причина. Както се знае там Асенов бе отличен в категорията за „Пробив в елита”.

„За съжаление имах много проблеми, семейни проблеми, и не успях да присъствам на Икарите. Обещавам обаче да се реванширам друг път”, заяви боксьорът от Ямбол.