Бившият вратар на Германия Тим Вийзе загуби титлата си от световното първенство по дартс за знаменитости. 36-годишният бивш страж на Вердер, който се прехвърли в кеча след края на футболната си кариера, участва в отбор със световния №1 в дартса – Михаел ван Геервен.

След края на турнира Вийзе хвърли вината на своя съотборник: „Нямаше какво да направя. Няма как да спечеля сам. Днес партньорът ми беше слаб. Вероятно аз бях най-подготвеният участник. През последните месеци по 2-3 часа на ден се упражнявах.“

Предаването на турнира по германската телевизия „Pro7” събра 1,42 милиона зрители, на които направи впечатление, че бившият вратар е видимо отслабнал. Заради прехвърлянето си в кеча Вийзе беше натрупал сериозна мускулатура и тежеше 122 кг, но в момента е с над 10 кг по-малко.

Титлата спечели влогърът Марсел Алтхаус. Той участва като партьор на германския професионален състезател по дартс Мартин Шиндлер, който в своите мачове записа победи над Ван Геервен и британския дартс професионалист Роб Крос.