Трансферът на Валери Божинов в сръбския гранд Партизан предизвика не само голям интерес у местните медии, но и огромно въодушевление.
 
Местното радио "Б92" определя Божинов като Българския Уейн Рууни и допълва, че от години Партизан и Цървена звезда обещават трансфер на голям футболист, но сега това се случва.
 
"Въпреки, че най-добрите дни са зад гърба му, Божинов си остава най-голямата звезда в местното първенство", коментира изданието, припомняйки трансферите му в Ювентус, Манчестър Сити и Спортинг (Лисабон).

1_3.jpg
 
Други сръбски медии също определят българина като страхотен трансфер за местния гранд Партизан и заради това, че Божинов идва в клуба без трансферна сума и припомнят, че е бивш играч на Ювентус и Манчестър Сити.
2_1.jpg
 
"Курир" също реагира на сделката между Партизан и Божинов, но не обръща внимание на футболиста, а на бившата му половинка Николета Лозанова.
 
Сърбите явно не са разбрали за раздялата им и коментират със задоволство, че Лозанова ще гледа мачовете на Партизан, подкрепяйки любимия си.
 
"Красивият модел обича нощния живот и забавленията. Вероятно ще бъде чест гост на нашите молове, нощни клубове и дискотеки", коментира Курир, прилагайки солидна снимкова галерия и видео на Лозанова.
3_1.jpg