Холивудският екшън герой и бивш футболист на Уимбълдън и Челси Вини Джоунс пристигна в България, за да участва в мега-шоуто "Къртицата 2: Разтърсване" по TВ7. Бившият уелски национал показа, че все още не е забравил за мачовете си с българския футбол. С екипа на островитяните той се изправи два пъти срещу "трикольорите" в квалификации за Евро`96 в Англия, но претърпя две загуби – 0:3 в Кардиф и 1:3 в София. В тези мачове той се засече на терена за по няколко минути с друг участник в "Къртицата 2: Разтърсване" – Илиян Киряков.

В Кардиф пък му беше и официалният дебют за Уелс, но Трифон Иванов, Емил Костадинов и Христо Стоичков го вгорчиво с головете си. Въпреки това Джоунс заяви, че продължава да пази тениската на носителя на "Златната топка" за 1994 г. "Доста отдавна беше, когато играх тук, ако не се лъжа през 1994 г. Но последният път като бях в България и снимахме един филм, се запознах с дъщерята на Стоичков (б.р. - визира Михаела - гаджето на актьора Иво Аръков). Иначе най-добрите ми спомени са свързани единствено с това, че взех фланелката на Стоичков след един от мачовете, която все още е в моята къща", разкри Джоунс.

На официалната пресконференция той говори и за бившия капитан на България Димитър Бербатов. "Честно казано се изненадах, когато напусна Манчестър Юнайтед и отиде точно във Фулъм. Колкото до Юнайтед – на Дейвид Мойс му трябва време. Помня, че когато сър Алекс Фъргюсън ги пое, няколко години не спечелиха нито един трофей. Може би сега се нуждаят от същото", добави звездатал в "Къртицата 2: Разтърсване", където ще играе ключова роля. Влизането му в Базата ще бъда тази вечер от 19:30 часа, а шоуто се излъчва по ТВ7.

Вини Джоунс пристигна в България за "Къртицата 2"