Влюбените Григор Димитров и Лолита Османова отново са заедно. Двойката се събра в Рим, където на българина предстои участие в турнира от категорията Мастърс 1000. Както е известно, половинката на Григор беше през последната седмица в кавказката република Кабардино-Балкария, откъдето е богаташкото й семейство. Дъщерята на олигарха от енергийния бизнес Елдар Османов непрекъснато показваше в социалните мрежи снимки и клипове от планинските райони край река Налчик. Сега вече Лолита е при Григор Димитров в Рим, за да го подкрепя в поредния турнир. 

Българинът през миналата седмица се включи в Мастърса в Мадрид, където обаче отпадна още на старта след загуба от световния №57 Лойд Харис. 

Жребият за турнира в Рим бе благосклонен към Димитров, който е поставен под №16 в схемата и в откриващия си двубой ще премери сили с квалификант. При успех, във втори кръг Григор отново го очаква участник, тръгнал от пресявките на надпреварата. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Димитров попадна в най-горната част на схемата, където другият поставен е №1 Новак Джокович. Това означава, че двамата могат да се срещнат в трети кръг. Сърбинът, както и останалите топ 8 поставени, почива на старта, след което ще играе с победителя от мача между Даниел Еванс и Тейлър Фриц.

Миналата година Григор Димитров достигна четвъртфиналите в Рим след победи над Джанлука Магер, Йошихито Нишиока и Яник Синер преди да загуби от Денис Шаповалов. Това бе и второто му най-добро представяне във Вечния град след полуфинала от 2014 г., когато загуби от Рафаел Надал.