Григор Димитров загуби с 3:6, 6:3, 6:7 (5:7) от южноафриканеца Лойд Харис в двубой от първия кръг на тенис турнира в Мадрид. Срещата беше първа между двамата и първа за българина след загубата му от Рафаел Надал с 1:6, 1:6 на турнира в Монте Карло в средата на април, след която стана ясно, че страда от болки в зъбите и пропусна участия в Барселона и Ещорил.

Мачът започна с възможност за пробив за Григор, но българинът не се възползва, след което се поизмъчи при свой сервис заради поредица от лоши начални удари, но все пак взе своето за 1:1. Играта продължи гейм за гейм, като нито един от двамата нямаше шанс за пробив, докато не се стигна до осмия гейм. В него Григор се пропука, а след това съперникът му си взе подаването за 6:3.

Вторият сет също не започна по най-добрия начин за българина, който допусна пробив за 1:2, но след това веднага го върна и затвърди, повеждайки с 3:2 след гейм на нула. Последва нов пробив за Димитров, който поведе с 5:2, след като го затвърди. Харис обаче не се предаде и взе подаването си за 3:5, но Григор го довърши в следващия гейм за 6:3. В края на втория сет съперникът на Григор потърси медицинска помощ заради проблем в гърба.

Контузията обаче не оказа никакво влияние върху играта на Харис в третия сет и южноафриканецът се спаси от пробив за 2:1 при 40:15 в полза на Гришо. След това нещата за българина станаха още по-лоши, допусна пробив за 1:3 и изостана с 1:4 след успешен сервис гейм за Харис. Димитров достигна до две възможности за пробив при 4:2 за съперника, но не се възползва, а Харис докосваше победата при 5:2 в своя полза. Гришо оцеля в три мачпойнта и намали изоставането си до 3:5, проби съперника за 4:5, а след това стигна до 5:5. Драмата се зависи още повече, когато южноафриканецът върна аванса си с гейм на нула за 6:5, но Григор му отвърна със същото и вкара мача в тайбрек при 6:6.

И там резултатът тръгна точка за точка, докато Гришо не се пропука при 3:3 и изостана с 3:6. Димитров все пак върна интригата за 5:6, но загуби мача след 5:7 в тайбрека.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet