Бившият футболист на Левски Христо Йовов разкри как е мотивирал своя добър приятел Стилиян Петров да заиграе отново в големия футбол.

"Бях запознат с начина на трениране на Стилиян през последния месец. Комуникираме доста често и се шегуваме помежду си. Казах му, че няма шанс да се завърне, тъй като е много дебел", сподели с усмивка пред Канал 3 Христо Йовов.

"Извън кръга на шегата, искам да го поздравя. Той е доста трезвомислещ човек. Направил си е сметка, че е готов. Познавам го над 20 години и знам, че той е едно чудо на природата. Пожелавам му успех в битката на Астън Вила да се завърне във Висшата лига след един сезон", добави Бижутера, който говори и за Левски. Бившият спортен директор на "сините" призна, че отново изпитва нужда да се занимава с футбол, въпреки че в момента е отдаден на работата си като заместник-кмет на Община Своге.

Йовов каза също така, че се е ядосал на сравнението на Левски с Райо Валекано, което си позволи да направи Стойчо Стоев след нулевото равенство с Лудогорец.