Организаторите на Игрите в Париж раздадоха на състезателите 10 000 латексови кърпички за орален секс. Освен това са осигурени 200 хиляди презерватива. Всички противозачатъчни средства са разположени в стаите в Олимпийското село и са изработени в един и същи дизайн - с картинка на талисманите на игрите.

Латексовите кърпички са с размери 15х15 см. Тяхната цел е предпазване от заразяване от хламидии. Те се използват при извършване на орален секс от страна на мъж към жена, както и от жена на жена. Т. нар. дентални кърпички са заимствани от зъболекарската практика, където имат употреба за предпазване от бактерии.

Припомняме, че Париж предприе строги мерки, за да не допусне да се случат някои нелепи грешки по време на Олимпиадата в Града на любовта и ще предостави на атлетите специални анти-секс легла, изработени от картон.

Организаторите заявиха, че не очакват целият запас от контрацептиви да бъде изчерпан, въпреки че в миналото е имало и подобни случаи. През олимпийското село в Париж по време на Игрите ще преминат около 14 500 участници в най-голямото спортно състезание.