Семейството на Христо Стоичков е на път да се увеличи. С големи шансове да стане зет на българския носител на "Златната топка" във футбола е един испанец. По-точно автомобилен пилот от каталунската столица. 21-годишният Дани Клос е гадже с Михаела - една от дъщерите на бившия европейски клубен шампион с Барселона.

Състезателят на Racing Engineering участва в серията GP2 заедно с Владимир Арабаджиев и след победата си в Турция е втори във временното класиране само на 4 точки от водача.

Талантът на Дани зад волана е безспорен, но преди няколко месеца той стана известен и с доброто си сърце. Като част от отбора "Трайдънт" в азиатската серия на GP2 Клос реши да направи нещо за пострадалите от опустошителното земетресение в Хаити. Той се разбра с личните си спонсори и по автомобила, каската и комбинезона му се появиха надписи "Помогнете на Хаити!...Дарявайте!" В благотворителната акция се включи и ръководството на отбора, а каската и други екипи с логото на "Трайдънт" бяха разпродадени на търг. Събраните средства бяха преведени във фонда, който ръководи възстановяването на Хаити. Пилот в същия отбор за GP2 Азия тогава бе Пламен Кралев.

"Дани е много добро момче. Изкарахме си прекрасно, постоянно ме разпитваше за България. Непрекъснато бяхме заедно и ми помогна да се ориентирам в непознатата обстановка. Чуваме се и сега, защото останахме приятели. Според мен той има бъдеще във Формула 1, тъй като е много добър пилот", коментира пред "24 часа" Кралев, който вече кара във Формула 2.

По повод шансовете на Дани да влезе във Формула 1, той вече е карал такъв автомобил. През 2008 година испанецът получи покана за тестове с "Уилямс" - първо през септември, а после декември, на пистата "Херес" в Испания. Даниел Клос Алварес е започнал с картинг и по този път са тръгнали много големи имена, включително и седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер.

Испанецът печели титлата за юноши на район Каталуня, а после в италианския "Мастърс" мери сили с Нико Хюлкенберг и Себастиен Буеми (също и с братовчедката му Наташа Гашнанг), които сега са във Ф1. Клос преминава към едноместни автомобили през 2004 г., когато кара във "Формула джуниър 1600". В европейската серия на Формула 3 пък негови съперници са Ромен Грожан и отново Хюлкенберг. От 2009 г. е в GP2 с Racing Engineering.

Дани и Михаела често могат да бъдат забелязани на светски събития в Барселона. Клос много харесва българската храна и най-вече баницата, приготвена от Пепа, тъщата на Стоичков.

"Дани е много симпатично момче. Страхотен човек, детенце. Още не сме ги оженили с Михаела, те са си едни приятелчета. Често е идвал в България, пристигна през зимата по Нова година, но нямаше достатъчно сняг и не можаха да карат ски. Леко се разочарова, като видя калта тук. Ходихме до Етрополе, но футбол не е играл", разказва Пепа.

И добавя: "Сега цяла България ще разбере за моята баница!" /БЛИЦ