Радослава Ненова, съпругата на алпиниста Боян Петров, отново е в „окото на бурята“. Този път се изправя лице в лице с COVID-19 като доброволец. Пред Нова телевизия тя сподели как е взела това решение.

„В никакъв случай не искам да се вживявам като спасител или супергерой. Когато тръгна тази епидемия и стана ясно, че нещата не са положителни, разбрах, че животът ни в България ще се забави. Тогава реших, че няма да съм поредният Facebook разбирач и ще проверя дали има нужда от доброволци за каквато и да е роля, които да помагат на лекарите“, сподели в предаването „Събуди се“ Радослава Ненова, която е доброволец в Александровска болница.

Тя обясни, че извънболничните ѝ ангажименти не са отпаднали и не ѝ остава физическо време да се среща с хора. А синът ѝ не се страхува от това, че майка му е на първа линия в борбата с коронавируса.

Според нея има лекари, които се притесняват, когато се окаже, че пациент е дал положителна проба, но тя не се страхува. „Мен не ме е страх, защото са взети всички мерки. Ние сме много добре облечени, хигиената е на ниво. Наистина хигиената е на ниво“, обясни Радослава Ненова.

Тя обясни, че всичко, което научава там и хората, които среща, ѝ помагат да разбере същината на проблема.

Радослава Ненова сподели, че 2 години след загубата на Боян Петров, е успяла да вкара живота си в нормален коловоз. „Това, което много се промени, освен неговата физическа загуба, е че имаше много голямо вмешателство в живота ми. Беше ми много трудно да свикна с това“, каза още тя.