Джесика Пегула намира за "дразнещо" и "възмутително", че според феновете тя има слуги, които чакат да им нареди нещо, само защото баща й е мултимилиардер, натрупал богатството си в спорто.

Американската звезда е професионална тенисистка и в понеделник показа своите качества, като достигна четвъртфиналите на US Open.

Въпреки това, 30-годишната Пегула откри, че е почти невъзможно да отдели богатството си от това на баща си Тери Пегула, който притежава  Бъфало Билс от НФЛ и Бъфало Сейбърс от НХЛ. Forbes оценява нетното състояние на петролния магнат на 7,7 милиарда долара.

"Наскоро имах среща с журналисти. "Кое е най-досадното нещо за вас", попитаха ме те", обясни шестата в световната ранглиста Пегула, която е спечелила почти 15 милиона долара в кариерата си на корта, а също така и шест титли.

"Най-досадното е, че хората си мислят, че имам иконом, че ме возят с шофьор. А също така ,че имам лична лимузина, че пътувам с частен самолет навсякъде. Определено не съм такама. Хем е малко досадно, хем, честно казано просто мисля, че е малко смешно, защото всъщност дори не познавам някой, който живее така. Това е възмутително".

Любопитството на феновете към личния й живот беше събудено миналата седмица, когато в социалните мрежи тя сподели снимки, на които се вижда как избира метрото в Ню Йорк, а не кола, за да надвие задръстените улици в Манхатън.

Друга четвъртфиналистка на US Open - Ема Наваро, определено може да съчувства на Пегула. 22-годишната нюйоркчанка е дъщеря на бившия вицепрезидент на "Ситигруп" Бен Наваро и основател наа "Шърман Файненшъл Груп". Състоянието му, според сп. "Форбс", се оценява на 1,5 милиарда долара.

Наваро, която е завършила частно училище, е 12-та в световната ранглиста и стигна до четвъртфиналите на US Open, като победи шампионката Коко Гоф. Досега тя е спечелила 2,5 милиона долара в своята прохождаща кариера с една професионална титла.

"Трябва да отдам голямо уважение на баща си. Той е може би най-умният човек, когото познавам, и е предал много знания и мъдрост на моите братя и сестри, както и на мен през годините", каза Наваро в интервю наскоро.