ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Карлос Алкарас спечели US Open, а завоюваната титла му помогна да стане най-младият тенисист, оглавил ранглистата на АТР. Испанецът направи това на 19 години, 4 месеца и 6 дни.

Общоизвестните данни за младия тенисист са много. Роден е на 5 май 2003 г. в Ел Палмар (регион Мурсия). Той е едно от трите деца в семейството на бившия тенисист Карлос и Вирхиниа. Започва да играе в тенис академия в Мурсия, където баща му е директор. През 2018 г. се мести в школата на Хуан Карлос Фереро, който и до днес е негов треньор.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Алкарас дебютира в основната схема на турнир от АТР една на 16-годишна възраст. Това става през февруари 2020 г. в Рио де Жанейро, където в първия кръг елиминира Алберт Рамос Виньолас, а във втория отпада от Федерико Кориа. На следващата година става най-младият участник в основната схема на турнир от Големия шлем и дебютира на Australian Open с победа над Батик ван де Зандсхулп. В края на 2021 г. Алкарас спечели специалния турнир NextGen, който АТР организира за младите звезди на тениса.

Алкарас има много постижения в света на тениса, които започват с: най-младият, но БЛИЦ СПОРТ ви представя десет факти за испанския тенисист, които не са толкова известни.

1. Карлос Алкарас получи шофьорската си книжка през февруари 2022 г., въпреки че беше минал теоретичния изпит още през миналата година.

2. Подобно на Рафаел Надал, младият испанец е фен на Реал (Мадрид).

3. Друга обща страст между двете звезди на испанския тенис е практикуването на голф в свободното време.

4. Алкарас обича да тренира мозъка си с игра на шахмат.

5. Подобно на повечето си сънародници, испанецът е любител на следобедния сън.

6. Наследи Роджър Федерер като световен посланик на луксозната швейцарска фирма за часовники „Ролекс“.

7. Мечтата му е да отиде на ваканция в Исландия.

8. Любимата му храна е суши.

9. През 2022 г. Карлос Алкарас до момента е изиграл общо 58 мача – 49 победи и 9 загуби, като във всяка една среща е спечелил поне по един сет.

10. Алкарас не е отпадал в първия кръг на турнир на АТР през 2022 г. Въпреки че загуби първите си мачове в Монте Карло и Монреал, това беше във втория кръг и на двата турнира.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК