ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Испанският младок Карлос Алкарас пренаписа историята на тениса, след като срази норвежеца Каспер Рууд с 6:4, 2:6, 7:6(1), 6:3 за 3 часа и 23 минути игра във финала на US Open и спечели не само историческа първа титла от “Големия шлем”, но и се изкачи на първото място в световната ранглиста на ATP. Това се случи, след като Рафаел Надал и шампионът от миналата година Даниил Медведев отпаднаха още на осминафиналите в Ню Йорк. 

Така на 19 години и 4 месеца Алкарас е най-младият номер 1 в историята на тениса, защото досегашният рекордьор в това отношение Лейтън Хюит бе оглавил класацията на АТР на 20 години и 9 месеца през 2001 година. Испанецът е и най-млад шампион от “Шлема” от 2005 година насам, когато Рафаел Надал за първи път покори “Ролан Гарос”.

Рууд за втори път този сезон и въобще в кариерата си стига до “мейджър” финал, като все още няма титла от по-висока категория от АТР 250. На 23 години норвежецът е четвъртият най-млад играч с достигане на два “мейджър” финала в един сезон след Рафа Надал, Роджър Федерер и Хуан Карлос Фереро.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Първият сет започна с оспорвана битка за всяка една точка, независимо кой от двамата сервира. Те спечелиха първите си подавания, но в третия гейм Алкарас взе това на норвежеца и затвърди пробива си. До края на сета всеки печелеше на свой сервис, а испанецът го затвори с гейм на нула за 6:4.

Във втората част нещата вървяха равностойно до шестия гейм, в който Рууд направи пробив и след затвърждаването му вече водеше с 5:2. Испанецът не успя да отърси от шока и за втори път загуби подаването в най-неподходящия момент. Норвежецът имаше две възможности за пробив и спечелване на сета, възползвайки се при втората от тях, затваряйки го при 6:2.

Най-равностоен бе третият в сет, в който двамата си размениха по един пробив, а в 12-ия гейм Алкарас на два пъти пропусна шанс да пробие подаването на Рууд и да спечели тази част. Така се стигна до тайбрек, а в него испанецът спечели категорично със 7-1 точки и поведе в сетовете.

Четвъртият сет вървеше равностойно до шестия гейм, в който испанецът записа пробив и след това поведе с 5:2, затвърждавайки го на свой сервис. Рууд върна един гейм на нула, но в следващия Алкарас се възползва при втория си мачбол и затвори мача с 6:3 в тази част.

КАСПЕР РУУД - КАРЛОС АЛКАРАС 4:6, 6:2, 6:7, 3:6

РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА US OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ
РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА US OPEN ПРИ ДАМИТЕ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК

Bookmaker.Blitz.BG