Шведът Микаел Имер се класира за полуфиналите на турнира във Вашингтон. 108-ият в световната ранглиста на АТР записа победа с 6:2, 5:7, 6:3 над Себастиан Корда, който часове по-рано обърна Григор Димитров в доиграването на осминафиналния им мач.

Корда направи пробив още във втория гейм на първия сет, но до края на частта не успя да спечели нито един, а благодарение на три поредни брейка взе сета с 6:2.

Шведът направи пробив още в самото на начало на втората част, а след това направи още един, за да поведе с 5:2. 23-годишният Имер сервираше за спечелване на мача, но Корда не само направи брейк, за да остане в срещата, а обърна резултата в сета и в края сметка го спечели със 7:5 след три поредни пробива.

Решителни за крайния успех на Михаел Имер се оказаха двата поредни брейка, които осъществи в сервиса на Себастиан Корда, за да поведе с 4:1 в решителната трета част. Американецът върна единия пробив, за да намали на 3:5, но веднага след това Имер направи трети брейк, а с това и спечели мача.

На полуфиналите шведският тенисист ще се изправи срещу Ник Кириос. Австралиецът, който игра финал на „Уимбълдън“ преди няколко седмици, записа труден успех над американеца Франсис Тиафо с 6:7 (5), 7:6 (12), 6:2.

В другия полуфинал един срещу друг ще застанат Йошихито Нишиока (Япония) и Андрей Рубльов (Русия). Нишиока победи британеца Дан Евънс със 7:6 (5), 4:6, 7:5, докато Рубльов се справи без проблем с американеца Джефри Уулф за успеха с 6:2, 6:3.