Григор Димитров отпадна на 1/8-финалите на турнира във Вашингтон, след като позволи обрат и загуби от 22-годишния Себастиан Корда - 6:4, 1:6, 2:6.  

Българинът и синът на чехословашката легенда Петер Корда довършиха срещата си от четвъртък, когато прекъсването се наложи заради дъжд (при 6:4, 0:0 и 40-40 на сервис на американеца). 22-годишният Корда игра много силно след подновяването, като първо взе втория сет с убедителното 6:1, след което доминираше и в третия - 6:2, постигайки обрат над Григор. 

Димитров беше неубедителен тази вечер и разочарова феновете си. Първата ни ракета успя да спечели само 3 от общо 15 изиграни гейма след подновяването на мача. Двубоят продължи общо 2 часа и 19 минути игра в двата дни.

Припомняме, че Гришо започна участието си в американската столица с трудна победа над Адриан Манарино - 6:1, 3:6, 7:5, докато Себастиан Корда записа два двусетови успеха, за да дойде и елиминирането на Димитров в трисетов спор. Toва беше първи мач между Григор и Себастиан Корда.

Синът на чехословашката легенда Петер Корда на 1/4-финалите ще се изправи срещу Микаел Имер (номер 115 в световната ранглиста). 23-годишният швед отстрани Емил Руусувуори (Финландия) с 6:3, 6:7, 6:4.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Мачът между Григор и Корда беше подновен от 40-40 в първия гейм на втория сет при сервис на представителя на домакините. Американецът започна с форхенд-уинър по обратния диагонал веднага след началния удар, а Гришо не се възползва от създаденото предимство в разиграването и прати бекхенд в мрежата. Така след три пропуснати брейк-бола, макар и във вчерашния ден, Димитров изостана с 0:1 в резултата. Димитров обаче бързо изравни, след като даде едва точка на съперник във втория гейм. В третия Григор стигна до 30-30 след двойна грешка на Корда.

Американецът обаче беше безгрешен в следващите две разигравания и отново поведе. При подаването на Григор му се наложи да играе на втори начален удар, което доведе до два гейм бола за съперника му. Първият беше спасен със смач, но при втория Корда поведе с 3:1. 
 
Гришо стигна до възможност за рибрейк при 40-30, но Корда наниза ас и вкара гейма в дюс. Прекомерните рискове от начален удар се оправдаха и не само неутрализираха опасността с брейк-бола, но и му спечелиха гейма - 1:4.

Българинът взе първите две точки при подаването си, но позволи на Корда да стигне до нов брейкбол. Американецът пропусна първия, но спечели втория. При своето подаване американецът нямаше проблеми да изравни сетовете - 6:1. 

Третата част започна с добра игра на Григор, който поведе с 40:15, а след това взе подаването си на 30. Корда обаче веднага изравни - 1:1. В маратонски трети гейм на третия сет Димитров трябваше да спасява пет брейкбола, но при шестия допусна нов пробив, с който Корда поведе с 2:1. 
Гришо спечели първата точка при подаването на американеца, след което Корда затвърди брейка. Димитров съвсем свали гарда и допусна нови две точки за пробив в полза на американеца. Българинът стигна до дюс, но Корда наложи волята си и дръпна с 4:1, доближавайки се все повече до победата.

Американецът не срещна особени трудности и взе подаването си и вече беше само на гейм от класирането напред. Гришо намали изоставането си на 2:5 след гейм на нула. Българинът дори стигна до брейкбол в следващото подаване на съперника си, но не успя да заличи разликата и отстъпи с 6:4, 1:6, 2:6.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - СЕБАСТИАН КОРДА 6:4, 1:6, 2:6

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК